CITO training

CITO-training bij Het Studiehuys

De Cito midden- en eindtoetsen kunnen bij leerlingen spanning met zich meebrengen. Misschien lijkt het verwachte niveau er bij uw kind niet uit te komen tijdens de toets en spelen er zenuwen of stress op. 

Onze Cito begeleiding is hierbij een goede hulp voor uw kind. Wij richten ons op het wennen aan het meerkeuzevraagsysteem, het goed lezen en begrijpen van de vragen, het omgaan met tijdsdruk en het voorkomen van stress en/of faalangst. De vraagstelling van de Cito is anders dan de reguliere methodetoetsen, wat voor sommige kinderen voor problemen kan zorgen. 

Het samen oefenen en vanuit succeservaringen verder bouwen aan het zelfvertrouwen zorgt ervoor dat zij zich van hun beste kant kunnen laten zien. Hiermee zal de kans vergroten om de optimale score te behalen passend bij hun niveau.

Leren omgaan met CITO vragen

De CITO begeleiding van Het Studiehuys is erop gericht om de leerling te leren hoe om te gaan met CITO vragen. Dit doen we door een strategie te bepalen die werkt voor de specifieke leerling en te oefenen met het maken van CITO vragen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan aspecten als tijdsdruk, prestatiedruk, de afwijkende manier van het toetsen in de klas bij CITO’s en eventuele faalangst die daaruit voortvloeit. Op het moment dat er tijdens de begeleiding onderdelen boven komen waarop de leerling zwak scoort, kan er voor Remedial teaching gekozen worden om deze hiaten in de leerlijn op te lossen.

Kom in contact met Het Studiehuys!

Wilt u een afspraak maken voor een oriënterend gesprek of het plannen van een intake-gesprek? Dan kunt u ook gebruik maken van onderstaand formulier.

Wanneer u voor informatie of het doen van mededelingen omtrent uw kind contact wilt opnemen kunt u hiervoor ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.