Creëer de beste versie van jezelf, samen met Het Studiehuys

Regelmatig wordt de vraag gesteld welk verschil wij maken ten opzichte van andere huiswerkinstituten. Huiswerkbegeleiding is toch simpelweg dat het huiswerk gemaakt en geleerd wordt, een planning gemaakt wordt en dat daarbij de leerling eventuele vragen beantwoord krijgt?
 
Het Studiehuys zorgt er inderdaad voor dat huiswerk gemaakt en geleerd wordt en ja, ook vakinhoudelijk helpen wij waar nodig en op álle niveaus. Vanzelfsprekend hoort daar ook een planning bij. Maar het Studiehuys voegt daar een extra laag toe. Deze laag, die dieper ligt dan waar leerlingen inzicht in hebben, ook omdat school daaraan niet of nauwelijks aandacht besteedt, biedt de meeste kans op een snelle groeicurve waarbij vaardigheden worden aangeleerd die ‘een leven lang’ meegaan.
 
Het ‘hoe’ van huiswerk bestaat uit verschillende onderdelen. Hoe zit de lesmethode, de boeken, in elkaar? Hoe geef je een goed antwoord. Hoe leer je woordjes, een tekst, een bètavak? Hoe werkt een individuele leerling het meest effectief? Hoe past een vak in de brede leerdoelen voor het examen (en dus in de door het ministerie van Onderwijs opgestelde normen). Hoe maak je optimaal gebruik van examenbundels (ook in het voorexamenjaar en zelfs in H/V 3) En tenslotte hoe wordt de leerling ‘de beste versie van zichzelf’ zonder zich in dat proces geweld aan te doen (hoe past een vierkantje door de hoepel die school heet).
 
Dit doen wij door leerlingen te koppelen aan een eigen studiecoach, die door opleiding én jarenlange ervaring, leerlingen snel, doelgericht en adequaat de weg wijst. De kleinschalige 1-op-1 setting van de huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat de studiecoach volop aandacht heeft voor iedere leerling. Bovendien ontstaat er een goede verstandhouding omdat de leerling dagelijks dezelfde begeleider ziet en deze begeleider op basis van wederzijds vertrouwen en respect, leerlingen kan doorgronden. Juist de coaching op de uitdagingen, zowel als leerling maar ook als persoon, maken onze huiswerkbegeleiding meer dan wat het gemiddelde huiswerkinstituut te bieden heeft.
 
Want als je weet wie je bent als leerling én je weet wat er van je verwacht wordt op basis van leerdoelen, dan pas kun je daadwerkelijk de slag maken naar zelfstandigheid. Tot dat moment zorgt huiswerkbegeleiding enkel voor korte termijn betere cijfers, niet voor lange termijn groei.
 
Het Studiehuys helpt!
Deel ons:

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en nieuws van Het Studiehuys.