agenda beheer

Leerkrachten Revius lyceum niet langer verplicht huiswerk in te voeren in Somtoday

Tijdens ouderavonden is er vanuit het Revius Lyceum aangegeven dat vanaf de herfstvakantie het voor docenten niet langer verplicht is om huiswerk in SOMToday te registreren. Voor toetsen en andere opdrachten voor een cijfer geldt dat deze wél nog verplicht in SOMToday moeten worden vermeld.
 
Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor veel ouders en leerlingen een vervelende boodschap is. Gelukkig zijn de meeste studiecoaches van het studiehuys zo ervaren dat zij al eerder leerlingen hebben begeleid zonder de informatie uit een online leerlingsysteem en wij zijn dan ook goed in staat om de begeleiding vorm te geven in de veranderende omstandigheden. Het is vooral nogal wennen voor leerlingen die soms al 4 of 5 jaar gewend zijn aan deze online agenda, het wordt een flinke klus voor hun om de overstap te maken naar het zelf noteren van huiswerk en de verleiding zal groot zijn om huiswerk te “vergeten”. 
 
Het ontbreken van huiswerk in SOM en daaruit volgend in de agenda, zal ertoe leiden dat het Studiehuys een aanpassing zal maken in de begeleiding:
– meer nadruk op besef waarom huiswerk maken onderdeel is van succes op school
– meer nadruk op het maken van een planning die past bij het persoonlijke doel waarbij het werk dat school als huiswerk opgeeft minder leidend is
– meer nadruk op leerwerk dan nu in het huiswerk terug te vinden is, als een paragraaf is behandeld kan deze “alvast” worden geleerd.
 
Onze ervaring is dat bovenstaande aanpak vrijwel zonder uitzondering leidt tot constructief overleg tussen leerling en studiecoach waarbij de leerling het initiatief neemt om steeds pro-actiever huiswerk te noteren en te delen met de begeleiding. Het is even wennen, ook voor ons, maar wij zijn ervan overtuigd dat we met elkaar de stap naar deze nieuwe situatie goed kunnen zetten.
 
Mocht u vragen hebben; Het Studiehuys helpt!
Deel ons:

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en nieuws van Het Studiehuys.