Huiswerkbegeleiding Brugklas

Een leerling die start op de Middelbare School is klaar voor een nieuwe wereld. Met die wetenschap is de brugklasser bereid om nieuwe studievaardigheden op te pakken.

Huiswerkbegeleiding Onderbouw

In de tweede en derde klas wordt veel van leerlingen verwacht. De 2e en 3e klas gaan uit van studievaardigheden die passend zijn voor het niveau waar de leerling op zit.Huiswerkbegeleiding Bovenbouw

In de bovenbouw wordt toegewerkt naar het eindexamen. De proefwerkweken worden verplicht en de voorbereiding daarvan wordt door school losgelaten. PTA’s worden van belang en sommige verplichte vakken worden zelfs al afgerond voor het eindexamenjaar.

Examenbegeleiding

In het examenjaar komt er veel af op de leerling. Niet alleen worden grote prestaties verwacht, met een piek in mei, maar ook de vervolgkeuze wordt steeds realistischer. De combinatie van deze zaken zorgt voor een enorme druk.Studieplek

Studieplek geeft leerlingen de mogelijkheid om onder toezicht in een rustige omgeving, zelfstandig huiswerk te maken. Studieplek is bedoeld voor leerlingen van Het Studiehuys die succesvol de huiswerkbegeleiding hebben afgerond, maar die moeite hebben om zelfstandig thuis zonder toezicht te werken of die moeite hebben door te werken bij inhoudelijke vragen over het huiswerk.

Studiecoaching

Leerlingen die ondersteuning nodig hebben in het structureren van het werk kunnen baat hebben bij individuele studiecoaching. Tijdens een wekelijkse sessie wordt de komende week doorgesproken. Daarnaast wordt aan de hand van verschillende vakken aandacht besteed aan studievaardigheden. Hiermee geven we de leerlingen inzicht in hoe ze beter en efficiënter kunnen leren.